Tässä hetkessä eläminen – Kuinka kiire vaikuttaa kykyyn olla läsnä tässä hetkessä?

Tuntuuko sinusta siltä, että koko ajan on niin kiire, ettei oikein osaa keskittyä tähän hetkeen?

Pitäisi jo olla tekemässä jotain muuta ja arki kulkee ohi huomaamatta?

Tässä artikkelissa kerron sinulle:

hetkessä elämisestä, kuinka kiire siihen vaikuttaa ja mitä hetkessä eläminen merkitsee.

Kiire tuhoaa tämän hetken

 

Me kuvittelemme, että saamme enemmän, kun kiirehdimme  enemmän.  Todellisuudessa tämä menee päinvastoin. Me menetämme jotain todella arvokasta kiirehtimällä ja suorittamalla. Me menetämme tämän hetken. Me menetämme sen hetken, jolloin olemme todella elossa. Kun me kiirehdimme, niin me sulkeudumme sisälle. Me käännymme oman kuoremme sisään suojellaksemme tunteitamme, että jaksamme, että selviämme. Samalla me suljemme itsemme kauneudelta ja hyvältä, sillä emme ole vastaanottavaisia. Me enemmänkin blokkaamme ja vastustamme. Ympäristömme havainnointikykymme heikkenee, emmekä enää näe. Emme näe ympärillemme. Emme kiinnitä huomiota elämän pieniin iloihin ja kykymme kokea kiitollisuutta heikkenee. Alamme ohjautua sisältä, kiireen suorittamisen ja puskemisen ohjaamina. Silloin meillä on vaarana ajautua kierteeseen, joka vähitellen vaikuttaa innostumiseen, motivaatioon, onnellisuuden kokemukseen, rentoutumiskykyyn, jaksamiseen, inspiraatioon ja luovuuteen.

Huomaatko?  Alkaa loppupeleissä olla aika isoista asioista kyse..

Minä olen kokenut tämän kantapään kautta. Elin aiemmin vain kiirehtiäkseni seuraavaan tehtävään. Suorittaminen oli toinen nimeni. Elin zombina omassa kiireen tunnelissani.  Minun maailmani oli kiire.  Silloin unohdin oman itseni ja hyvinvointini. Unohdin ympäristöni ja ihmiset ympärilläni. En oikein nauttinut mistään, kun ei ollut aikaa pysähtyä ihmettelemään. En huomannut vuodenaikojen vaihtumista. Jahtasin jotain isoa, mutta en tajunnut että ympärilläni on isoja asioita ihan joka hetki. Ne isot asiat asuu pienissä jutuissa. Minun elämäni ei ollut kivaa.

Haluan nyt todella pysäyttää sinut.
Jos kirjoittamani ajatukset osuivat elämääsi, niin haluan kysyä sinulta:
Mihin sinulla on kiire?
Mitä sinä haluat muistaa elämästäsi 10 vuoden päästä?
Mitä sinä haluat kokea, siis todella kokea ja tuntea tässä elämässä?

Kiire on ansa, johon uskoisin, että meistä ihan jokainen joskus putoaa.
On elämäntilanteita, ruuhkavuosia, yllätyksiä…

Kiire ei kuitenkaan ole yhdenkään ihmisen elämän tarkoitus.

Kiire ei ole syy tuntea olevansa elossa.

Kiire ei ole se mitä haluat muistaa elämistäsi vuosista.

Elämä on ja tapahtuu nyt.

Tiedätkö…
sinun tärkein tehtäväsi maailmassa, on olla läsnä tässä hetkessä, olla elossa omassa elämässäsi.

Se ei ole aina kaikkein helpoin rasti… tiedän. Helpommin sanottu kuin tehty. Minä tituleeraan itseäni onnellisemman ajankäytön valmentajaksi. Tiedän niksit ja jutut mitä minun pitäisi tehdä ja miten elää. Sisälläni asuva perfektionistisuorittaja palaa kuitenkin takaisin, jos en pidä itsestäni huolta. Harjoittelen läsnäoloa joka päivä. Tietoisesti. Siis joka päivä. Viritän aistejani, kuuntelen tunteitani ja annan maailman tapahtua.  Lempilauseitani ovat: “Live in this moment.” ja “Never stop wondering the beauty of the universe.” Nämä ovat aina minulla kalenterissa. Haluan, että näen nämä lauseet joka päivä, että en menettäisi yhtään hetkeä. En halua, että kiire hävittää minut tästä maailmasta.

Mitä tässä hetkessä eläminen on?

 

Kaikki tapahtuu nyt. tänään, tässä hetkessä.

Tämä hetki on kaikkein tärkeintä mitä meillä on.

Tämä hetki sisältää kaiken mitä sinä tarvitset.

Tässä hetkessä on sinun, ympäristösi, ihmisten maailman ja universumin historia.

Tässä hetkessä on tulevaisuus täynnä unelmia.

Tässä hetkessä voit aistia, nähdä, kuulla, haistaa, maistaa, tuntea…

Tässä hetkessä sinulla on kaikki sinun tunteesi.

Tässä hetkessä kohtaat muut ihmiset.

 

Mitä muuta sinä enää tarvitset?

MItä eläminen tässä hetkessä merkitsee?

Eläminen tässä hetkessä ei ole vain sitä, että emme someta kaverin kanssa kahvitellessa, tai että keskitymme tekemään yhtä asiaa kerrallaan. Eläminen tässä hetkessä on läsnäoloa. Nyt. Eläminen tässä hetkessä ei ole “hälläväliä” -asenne.  Se ei ole heittäytymistä epämääräiseen lillumiseen tai haahuiluun.  Eläminen tässä hetkessä ei ole sitä, että ei välitettäisi ympärillämme tapahtuvasta, myös ikävistä ja haastavista tehtävistä.  Se on läsnäoloa joka päivä. Eläminen tässä hetkessä on nimenomaan välittämistä. Se on välittämistä erityisesti sinusta itsestäsi ja hyvinvoinnistasi. Se on myös välittämistä läheisistäsi ja heidän hyvinvoinnistaan ja onnellisuudestaan.

Se on onnellisen elämän rakentamista. Läsnäolo tässä hetkessä on syvän onnellisuuden tärkein elementti. Kokonaisvaltainen läsnäolo, yksityiskohtien huomaaminen, maailman aistiminen kaikilla aisteilla, yhteys omiin tunteisiin ja muihin ihmisiin tekevät kokemuksista kokemuksia. Kokemisen arvoisia merkityksellisiä kokemuksia.

Millään matkalla ei ole merkitystä, jos sitä ei ehdi kokea.

Meidän arkemme, ihan ne pienet jutut, tekevät meidät onnellisiksi.
Niissä asuu suuria asioita.
Niissä on elämä.
Ne tekevät matkasta kokemisen arvoisen.

Lapsen nauru, ystävän halaus, kiitoksen sana, luonnon tarjoamat ihmeet, teekupin lämpö käsissä, pullan tuoksu, takkatuli, saippuakuplat…

Mitä elämä on ilman näitä kokemuksia?

Arjen pienet hetket luovat meille turvallisuuden tunteen, kiintymystä, rakkautta, luottamusta maailmaan.

Arjen pienet hetket ja elämän kokeminen kaikilla aisteilla antavat meille tunteen kiinnittymisestä ja yhteydestä itseemme.
Kuka sinä olet, jos et ole nyt?
Ne myös kiinnittävät ja luovat meille yhteyden tunteen johonkin suurempaan, maailmaan ja universumiin.
Elämä on totta joka hetki.
Läsnäolo hetkessä ja pienten elämän ilojen huomaaminen tekevät meistä onnellisia, sillä ne lisäävät kiitollisuuden tunnettamme. 
Elämä tuntuu riittävältä.
Minä itse tunnun riittävältä.
Kuinka hyvin havainnoit ympäristöäsi ja kykysi olla läsnä nyt, kertoo myös elämäsi tasapainosta ja hyvinvoinnistasi.
Jos mielesi ei ole tässä nyt, niin missä sinä olet?

Läsnäolo  ei ole aina kovin helppoa. Meistä jokaisen on löydettävä oma tiemme, kohdattava oma arkemme, omat tuntemuksemme ja tehtävä omat valintamme oman elämämme puitteissa, jotta pääsemme tähän kokemukseen. Meitä koetellaan ja testataan. Tiellemme tulee esteitä ja haasteita. Välillä tuiskuttaa ja tuivertaa. Läsnäolo tässä hetkessä tekee meidän sydämistämme vahvoja. Läsnäolo on tärkeimpiä hyvinvointitekoja joita voit tehdä itsellesi ja läheisillesi.

Läsnäolo on taito, jota voi harjoittaa. Itseasiassa sitä kannattaisikin harjaannuttaa joka päivä, sillä joka päivä kohtaamme myös haasteita, jotka horjuttavat läsnäolon tuntemuksiamme.

Miten sinä harjoittelet läsnäoloa?
Mitkä asiat palauttavat sinut tähän hetkeen?
Huomaatko sinä ympärilläsi olevat pienet onnen hetket?

Omassa arjessani olen ottanut käyttöön jokapäiväiset harjoitukset, joita teen säännöllisesti. Olen myös ripustanut työhuoneeni seinälle ja liimannut kalenteriini mietelauseita, jotka muistuttavat minua tässä hetkessä pysymisestä.

Moments – tulostettavien seinätaulujen sarja

 

Kokosin sinulle parhaat läsnäolon mietelauseeni tulostettavien seinätaulujen kokelmaksi.

Sarjaan kuuluu 10 erilaista mietelausetta ja Minun hetkeni -harjoitustehtävät.

Käy katsomassa:
Tee siitä totta tulostettavat mietelausetaulut ja tehokkaat ympäristön havainnointiharjoitukset, jotka maadoittavat sinut tähän hetkeen.

Tulosta taulu ja laita se sellaiseen paikkaan, jossa se muistuttaa sinua parhaiten.
Ota harjoitustehtävät osaksi arkeasi. Voi tehdä niitä missä haluat. Vaikka metsäretkellä tai työmatkalla.

Toivon sinulle maailman parasta hetkeä, juuri nyt.
<3 Helena

 

Kerro kaverille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *